Mijn methode

Zwemschool Born 2 Swim is een zwemschool waar plezier in zwemmen en vooral in zwemles voorop staat. Wij zijn van mening dat zwemles voor kinderen leuk moet zijn. Wanneer zwemles als leuk wordt ervaren, leren kinderen sneller zwemmen. Daarom moet iedere zwemles ook een leerzaam feestje zijn voor de kinderen. Een kind kan zich alleen ontwikkelen in een veilige, vertrouwde omgeving. Dit is dan ook de reden dat wij vanuit het water lesgeven. Kinderen weten dan dat wij in de buurt zijn en dat geeft een veilig gevoel. Tevens kunnen wij vanuit het water een kind veel beter helpen met de juiste zwemslagen en laten voelen wat een goede voetstand is bijvoorbeeld.

Zwemschool Born 2 Swim biedt zwemlessen voor diploma A, B en C aan als 2 uurs les. Wij zijn van mening dat wanneer wij de kinderen 2 uur bij ons in de les hebben, wij veel meer kunnen bereiken en aanleren in 1 les. Hierdoor leren kinderen sneller vertrouwen op hun lesgever en daardoor sneller zwemmen. In principe hanteren wij een tijdsbestek van gemiddeld 10 – 12 maanden voor diploma A, B en C. Er zijn natuurlijk altijd kinderen die sneller of juist minder snel zijn. Ieder kind ontwikkeld zich op zijn/haar eigen tempo, wij werken vanuit het plezier voor een kind, kwaliteit van zwemmen en van blijven zwemmen. Uw kind krijgt bij ons het zwemdiploma zodra hij/zij deze daadwerkelijk verdiend en zwemveilig en vaardig is.

Kernwoorden bij Zwemschool Born 2 Swim zijn: veiligheid, vertrouwen, plezier, individuele aandacht, rust, duidelijkheid en techniek!

In de vakanties:

In de vakanties bieden wij extra zwemlessen als vakantierooster. Deze lessen zitten niet in het pakket! En kosten € 7,50 per zwemles per kind.

De lessen in de vakanties zijn EXTRA, u kunt zelf via zwemscore inloggen en inplannen voor een extra les. Plant u niet in voor een vakantie les, gaan wij er van uit dat uw kind ook niet aanwezig is en lekker vakantie houdt.

Mocht uw kind juist extra oefening nodig zijn, kan er ook in overleg een les extra gevolgd worden in vakanties!

Ook bieden wij de mogelijkheid van 1 of 2x per week 1 uur zwemles, privé lessen, zwemles voor volwassenen, aqua sportief lessen, meer bewegen voor ouderen en banen zwemmen .
Dagen en lestijd kunt u vinden bij de locatie van uw keuze, bij lestijden of neem gerust contact op.

Hoe lang bent u bezig met de zwemlessen? Dat verschilt uiteraard per kind, u kunt gemiddeld het volgende aanhouden:

A: ongeveer 60 – 80 lesuren
B: ongeveer 10 – 20 lesuren
C: ongeveer 15 – 20 lesuren

Wij adviseren om pas te starten vanaf 4,5 jaar. Kinderen in deze leeftijd zitten dan al een halfjaar op de basisschool, weten dat ze in een groep les krijgen en dat er een juf of een meester voor de groep staat. Tevens krijgen ze gymlessen, kunnen ze fietsen etc. Dit is een goede basis om te beginnen met zwemles.

Er zijn kinderen die vanaf 4 jaar al kunnen beginnen, maar houd u er rekening mee dat kinderen van jonge leeftijd vaak nog moeite hebben met het volhouden van de lessen, de kracht missen om technisch goed te kunnen zwemmen en snel (over)vermoeid raken? U kent uw eigen kind het beste, kan hij/zij het volgens u aan, dan mag u altijd een maand proefdraaien om te kijken of ze het inderdaad aankunnen. Kan dat niet, dan gaat uw kind op de wachtlijst en mag uw kind een paar maanden later het nogmaals proberen in een andere groep/tijd.

U kunt uw kind vanaf de leeftijd van 2,5 jaar inschrijven voor een voorkeursgroep. Mocht deze groep rond uw gekozen startmaand niet lukken, wordt er contact met u opgenomen.
Kinderen die op de wachtlijst staan, kunnen al gebruik maken van acties/familiezwemmen etc.) Het heeft dus zijn voordelen om tijdig in te schrijven!

De punten op een rij voor de zwemlessen:

 • Kleine groepjes van maximaal 8 kinderen per instructrice
 • Snel, goed en veilig leren zwemmen op een leuke manier
 • Veel individuele aandacht
 • Zeer kindvriendelijk
 • Dezelfde ervaren leerkracht voor A, B en C
 • Les volgens het zeer complete Survival ABC
 • Overdekt zwembad, met een aangename watertemperatuur!
 • Uniek lesprogramma met een eet/drink pauze
 • Makkelijk contact houden met uw zweminstructrice
 • Telefonische bereikbaarheid maandag t/m donderdag van 09.00 – 14.00 uur en tussen 19.30 – 21.00 uur!!
 • Groepsapp per lesgroep. Algemene informatie in 1x bij iedereen!
 • Gemakkelijk per maand betalen tot de pakket prijs bereikt is! *zie voorwaarden
 • Ook zwemles mogelijk voor kinderen met hoor-, gedrags-, en/of andere problematiek! (Instructrice met ervaring in “rugzak”kinderen en spreekt NmG (evt. ondersteund door een tolk) )
 • Ook privélessen mogelijk! *tijden in overleg.
 • 1x per kwartaal een nieuwsbrief met vorderingen en informatie.
 • Elk kwartaal kijkles!
 • Gebruik van Zwemscore: Zelf inloggen en de vorderingen van uw kind bekijken, zien wanneer de volgende les is, inplannen voor extra lessen in de vakanties, en nog veel meer!

Houdt u rekening met het feit dat in de schoolvakanties er GEEN zwemles op de reguliere tijden is, er wordt in vakanties  op verschillende tijden gelest:

Zandstuve (in campingseizoen) van 07.00 – 09.00 uur
Zandstuve (buiten campingseizoen) tussen 08.00 – 17.00 uur

Besthmenerberg: 08.00 – 10.00 uur

Tijdens de vakanties kunt u zelf kiezen op welke locatie u eventueel zou willen lessen.

U kunt u voorkeur voor lesdag / lestijd aangeven bij het inschrijven. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw voorkeur. Mocht uw voorkeursdag niet haalbaar zijn, wordt er contact met u opgenomen om in overleg te kijken wat wel mogelijk is.

Instroom voor diploma B en/of C of gevorderd A is uiteraard ook mogelijk. Dit kan het beste in overleg, bel dus gerust even! Of klik op: CONTACT

Zwemschool Born 2 Swim werkt op een professionele en kleinschalige manier. Dus geen groot vol bad met veel groepen naast elkaar, maar liever met kleinere groepjes in een overzichtelijke situatie.

Klik hier en zie het team van Zwemschool Born 2 Swim

“In het water vallen gebeurt meestal met kleding aan”

Het eerste doel van leren zwemmen, is overleven in water!

En daarom zijn wij aangesloten bij Zwem Onderwijs Nederland (ZON) de bond die als zwemdiploma het Survival ABC uitreikt. Kinderen leren naast technisch goed zwemmen, ook al vroeg in de opleiding zich te redden in vervelende situaties in het water, én een vriendje of vriendinnetje te helpen vanaf de kant en in het water. Hierdoor is uw kind eerder veilig!

Wat de meeste geruchten zijn over ZON diploma’s is dat er dan niet wordt gelet op techniek, maar alleen op de zelfredzaamheid. Dit is absoluut NIET het geval bij Zwemschool Born 2 Swim! Wij vinden techniek minstens zo belangrijk als zelfredzaamheid en streven dan ook naar perfectie binnen het vermogen van ieder kind op zich!

Kinderen die op zwemles zitten, maar ook kinderen in het algemeen denken vaak dat ze al kunnen zwemmen. In het water vallen gebeurt in dit waterrijke land in een oogwenk. Daarom vinden wij het belangrijk dat een kind al vroeg leert hoe hij / zij zelf er voor kan zorgen dat hij / zij niet verdrinkt / om hulp kan roepen / zelfstandig bij de kant kan komen.

Wij beginnen met het aanleren van drijven, de enkelvoudige rugslag en de rugcrawl benen. Zodra een kind veiligheid onder de knie heeft, breiden de zwemslagen uit. Zodra dit technisch goed gaat, komen de andere aspecten erbij, zoals duiken en afstand zwemmen.
Rond les 6 zwemt uw kind al voor het eerst met kleding aan, dit is vanaf dan ook elke week het geval! Wij oefenen dus veel met kleding aan!

Tijdens de zwemlessen van uw zoon of dochter kunt u in de horeca een kopje koffie/thee drinken o.i.d, uiteraard bent u niet verplicht te blijven. U kunt ook rustig even een paar boodschappen doen of even naar huis gaan.

042 (2)

 

Diploma eisen                           Kledingeisen                               Huisregels

zwemschoolborn2swim.nl